29 May 2014

Duvar Kağıdı Nasıl Uygulanır


Sıcak yaz günlerinin gelmesiyle beraber, uzun zamandır ilgi bekleyen evinizin en çok göz önünde olan duvarlarına hızlı ve kolay bir şekilde, zahmetsizce uygulayacağınız duvar kağıtları size hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlayacaktır.
Ortalama bir duvar kağıdı beş ila on sene arasında bir zaman diliminde size hizmet edecektir. Ayrıca gelişen teknoloji sayesinde yeni nesil duvar kağıtları, bir film sahnesinden tutunda altın varak uygulamalarına kadar pek çok geniş seçenek sunuyor. Hal böyle olunca evinizi duvar kağıdı ile kaplama isteğiniz artıyor. Bu güzel şıklığı bir kaç önemli noktaya dikkat ederek siz de evinizde kolayca uygulayabilirsiniz.

Evinizin duvarlarını kağıtla kaplamak için gerekli malzemeler
Transfer harcı
Bu harcı uygulayabilmek için rulo
Duvar kağıtları
Su terazisi
Duvar kağıdı ezme rulosu
Dekor 1202 Kazıma Raspa
Dekor 1205 Kazıma Raspa
Zımpara
Dekor 1235 Ergonomik Zımpara Takozu
Dekor 1507 Oynar Başlıklı Zımpara Malası
ve keskin bir maket bıçağı

Duvarımızın pütürlerini yok etmek için zımpara kullanacağız. Bu iş oldukça zor ve zahmetlidir, hele duvarınıza bu işlemi ilk defa yapacaksanız. Neyse ki Dekor bu zor ve zahmetli işi profesyonel çözümleri sayesinde  kolaylaştırıyor.

Dekor 1235 Ergonomik Zımpara Takozu ile boy hizamıza kadar olan yeri elimiz yorulmadan rahatlıkla zımparalayabiliyoruz, Uzun sürecek olan bu işlemi hızlı ve kolay bir şekilde bitiriyoruz. Üst kısımlar için merdiven kullanarak Dekor 1235 Ergonomik Zımpara Takozu ile yapabiliriz. Lakin sürekli merdivenin yerini değiştirme zorluğu ve çalışma alanının sınırlı olduğu yerler için Dekor 1507 Oynar Başlıklı Zımpara Malası nın yardımına başvurabiliriz. Bu malaya takacağınız uygun bir sırık (7,30 tl fiyatı ile "Dekor 1268 2m Sabit Ekonomik Sırık" veya "Dekor 1236 Kazıma Raspa Ahşap Sırık Sap" kullanılabilir) ile hem zamandan tasarruf edebilir hem de merdivenle çalışma imkanının olmadığı yerlerde rahatlıkla işlerinizi halledebilirsiniz.


Bu işlemi tamamladıktan sonra ıslak bez ile duvarları silmeniz gerekiyor ki toz ve diğer kalıntılardan duvarınız kurtulsun, aksi takdirde siz duvar kağıdını kapladıktan sonra bu bölgelerde şişme ve yapışmama durumu göreceksiniz, bunun nedeni tozun duvarla zamkın arasında kalmasıdır, o yüzden iyice duvarlarımızı sileceğiz.

Kağıdımıza uygun yapıştırıcıyı bir kap içinde Dekor 1391 Boya Karıştırıcı Plastik Çubuk (delikli) kullanarak karıştırmak (bu işlem düzgün yapılmazsa oluşturulan harçta topaklanmalar meydana gelir ve bu da duvar kağıdında büyük pütürler olarak kendini gösterir), iyice karıştırdıktan sonra bu karışımı Dekor 1181 Boyacı Kabı na aktararak rulo ile duvarınıza zamkı uygulayabilirsiniz, burada dikkat edilmesi gereken nokta sadece yapıştıracağınız duvar kağıdı kadar alanı zamk ile kaplamaktır. Aksi takdirde zamk duvarda kuruyacağı için duvarınızı tekrar temizlemek ve zamklamak zorunda kalacaksınız.



Önemli an!

İlk duvar kağıdını mümkün olduğunca duvarınızın ortasından başlatın ve mutlaka duvarınıza su terazisi ile düz bir çizgi çekerek kılavuz çizgisi oluşturun. Bu sayede duvar kağıdının yamuk olmasını engellemiş olursunuz. Kağıdı yapıştırmaya yukarıdan başlayın ve mutlaka Dekor 1165 Duvar Kağıdı Ezme Rulosu ile yukarıdan aşağıya doğru hareketlerle içinde hava kabarcığı kalmamasına özen gösterin. Unutmayın duvar nemli iken duvar kağıdını rahatlıkla kaldırıp (dikkatlice) ayarlayıp tekrar yapıştırabilirsiniz.


Kağıtların alt ve üst kısımlarındaki fazlalıkları keserken, önce köşeyi iyice yapıştırdıktan sonra Dekor 1205 Kazıma Raspası ile kesmek istediğiniz noktayı raspa ile bastırarak, maket bıçağı ile keserseniz hem maket bıçağının kurtulmasını engellersiniz, hem de köşeleri daha sağlıklı yapışmıştırmış olursunuz.