19 Ara 2014

Deltaplus ın Siyah Baret'i artık Batı Stoklarında

Uzun bir süredir sabırsızlıkla beklediğimiz, siyah baret nihayet stoklarımızda.

Delta Plus Diamond serisinin son güncellemesi ile 5. seviyeye ulaşan Baseball Diamond serisinin en gözde ve şık olanı Siyah baret artık Batı Limited stoklarında.

Fransa'nın İş Güvenliği konusunda lider markalardan biri olan Delta Plus'ın Dünyada en güvenli baretler arasında Gösterilen Baseball Diamond V serisinin en şık olanı Siyah Baret uzun zamandır Türkiye'ye gelişi beklenen ürün, Türkiye'ye gelmesi ile birlikte kayda değer bir stok ile Batı raflarındaki yerini aldı.

Şıklığı ve farklılığı aynı zamanda siyah rengi ile güvenlikten ödün vermeden  "Sıra dışı" bir tasarımın nasıl olabileceğini gösteriyor.



Baseball şapkalarının modellerinden esinlenilerek başlayan bu seri zaman içerisinde kullanıcılarının isteklerini ve aran güvenlik ihtiyaçlarını ve de aksesuar isteklerini karşılamak için kendi yapısını güncelleyerek 5. seviyeye taşıyan Delta Plus Baseball Diamond V Siyah Baret serinin diğer ürünleri gibi yüksekliği ayarlanabilen 6 baş bandı, geniş bir alın ter bandı, gri reflektifli şeritleri (siyah baret te bu şeritler daha şık durmuş) ve rahat ayarlanabilen beden kemeri, kolaylıkla gevşeyen  "bas-çek" mandalı ile birlikte sunuluyor.

Bu ürünü en avantajlı fiyatlarla temin etmek için Deltaplus Baseball Diamond V Reflektifli Baret (siyah) adresini ziyaret ederek kolay bir şekilde bu siyah şık barete sahip olabilirsiniz

Deltepuls Baseball Diamond 5 Reflektifli Siyah Baret'in teknik özellikleri ve kullanma kılavuzu

ENDÜSTRİYEL GÜVENLİK KASKLARI

89/686/EEC Direktifi temel koşullarıyla ve EN397:1995/A1:2000 & EN50365:2002 düzenlemeleri genel koşullarıyla uyumludur.

KORUYUCU KASKIN KULLANIMI


Bu kask, bir darbe sonrası oluşan enerjinin, başlık ya da emniyet kemerinin kısmi tahribi ya da hasarı yoluyla emileceği şekilde tasarlanmıştır. Böyle bir hasar anında fark edilmese bile, güçlü bir şoka maruz kalmış kaskın değiştirilmesi önerilir. Yeterli koruma sağlamak için bu kask kullanıcının kafasına göre ayarlanmalı ya da uyarlanmalıdır. Ayrıca koruyucu kaskta modifikasyon yapılması ya da orijinal parçalardan birisinin çıkarılmasının (kask üreticisi tarafından önerilen modifikasyon ya da değişiklikler dışında) tehlike doğuracağını belirtmek isteriz. Kasklar, ayarlama ya da aksesuar eklemek amacıyla, asla kask üreticisinin önerdiği talimatın dışında bir işleme tabi tutulmamalıdır. Kask üreticisinin önerileri dışında, kaska asla boya, solvent, bağlayıcı ya da yapıştıncılar uygulamayın.

ELEKTRİKSEL KULLANIM KISITLAMALARI VE TEDBİRLER


KULLANIMDAN ÖNCE, kullanıcı kaskın elektriksel kısıtlarını kullanım esnasında karşılaşması mıitemel nominal voltaja göre kontroi etmelidir.

Kaskın yalıtım özelliklerini dereceli olarak düşürme riski olan durumlarda yalıtımlı kask kullanılmamalıdır. Elektriksel yalıtım performansları sadece bu kask tek başına kullanılmadığı durumlarda geçerlkür işin içerdiği riskle bağlantılı olarak diğer yalıtıcı koruyucu ekipmanlar da kullanılmalıdır.

KULLANIM SONRASI: kask dış yüzeyi kısmen kirlenirse, aşağıdaki öneriler dahilinde cfkkaöi bir şekilde temizlenmelidir (bakım/depolama).

KORUYUCU KASK AYARLAMA VE MUAYENE


Bu kask vizör kısmı ileri (düz pozisyonda) veya geriye bakacak şekilde giyilmelidir (Ardından ayarlama sistemi daima arkada kalacak şekilde emniyet kemerini ters yöne çevirmelisiniz). Etkin koruma için, kaskın arka ense kayışındaki "PUSH <*" (BAS) düğmesi kullanılarak kullanıcının kafasına göre ayarlanmalıdır (çok dar ya da bol olmamalı). PUSH (BAS) düğmesine basarak kayışı gevşetebilirsiniz (53 cm-63 cm kafa çapına göre ayarlanabilir). Kask ömrü soğuk, sıcak, kimyasal ürünler, güneş ışığı ve hatalı kullanım gibi faktörlerden etkilenir. Günlük olarak ve her kullanımdan önce kask, kayış ve kırılabilir aksesuarlar herhangi bir çatlak, defo işaretine karşı kontrol edilmelidir Güçlü bir şoka maruz kalan ya da yıpranma işaretleri taşıyan bir kask değiştirilmelidir. Herhangi bir kusur yoksa, kullanım için uygundur. Üretim tarihi kaskın iç tarafında bulunabilir. Normal kullanım koşullannda, bu koruyucu kask ilk kullanımından itibaren 4 yıla kadar ya da üretim tarihinden itibaren 7 yıl boyunca etkin koruma sağlar.

BAKIM/DEPOLAMA


Bu koruyucu kask düşük konsantrasyonlu bir temizleme sıvısına batırılmış bir bezle silinebilir ve dezenfekte edilebilir. Aşındırıcı ve paslandırıcı kimyasal ürünler kullanmayın. Kask bu yöntemle temizlenemiyorsa, değiştirilmelidir.

Ürün kendi ambalajında taşınmalıdır. Herhangi bir ambalajlama ünitesi yoksa, ürünü şoktan, neme maruz kalmasından, termal tehlikelerden, ışıktan koruyacak ve ürünü bozabilecek malzeme veya maddelerden uzak tutacak bir ambalaj seçin.

Kullanılmayacağı durumda ya da nakliye esnasında kask; ışıktan, buzdan uzak kuru bir yerde ve üzerine keskin nesneler ya da kimyasal ürünler dökülmeyecek şekilde saklanmalıdır. Sıkıştırılmamak ve bir ısı kaynağı yakınında depolanmamalıdır. 20±15°C sıcaklık aralığında saklanması önerilir. Bu kask alerjiye neden olduğu bilinen herhangi bir madde içermez. Bununla birlikte bir alerjik reaksiyon yaşanırsa, kişi tehlikeli bölgeyi terk etmeli, kaskı çıkarmalı ve tıbbi destek almalıdır.

DİKKAT: Ayarlama/muayeneler ve bakım/depolama kullanım talimatlarındaki eksik ya da hatalar, yalıtım korumasının verimliliğini etkileyebilir.

AKSESUARLAR VE YEDEK PARÇALAR


Uygun olduğu durumda aksesuarlar ve yedek parçalar (ter bandı, emniyet kemeri parçaları, çene kayışı, işitme koruyucu vb.) kurulum talimatlarıyla birlikte verilir.

İŞARETLEME (FAKÜLTATİF TEST)

Bu işaretlerden birini taşıyan kask aşağıdaki gereklilikleri karşılar:

-20°C / -30°C:Çok düşük sıcaklık

Kask performansını bu sıcaklıkların üzerinde tutar

440VAC:Elektrik yalıtımı

Kask 440 Volta (AC) kadar elektrik ile kısa süreli istenmeyen temas durumunda kullanıcıyı korur. Endüstrideki genel kullanım ve 440V altında elektrik riski içeren çalışmalar için.

LD: Yanal deformasyon.

Kask kullanıcıyı yan deformasyonlara karşı korur MM: Erimiş metal sıçramalan

Kask (baslık), kullanıcıyı eriyik metal sıçramalanna karşı korur.
SINIF 0

Elektrik testi (EN 50365:2002)

Kask elektrik yalıtımı sağlar ve elektrikli parçalarla ya da 1000V AC veya 1500V DC aşmayan elektrikli parçaların yakın bölgesinde çalışırken kullanılabilir. Diğer elektrik yalıtıcı koruyucu ekipmanla birlikte kullanıldığında, bu kask tehlikeli bir akımın kafa üzerinden geçmesini önler.